Skillnaderna mellan bandy och ishockey

I Sverige finns det fyra större lagsporter och två av dessa är bandy och ishockey. Köp hockeyhjälmar på nätet och även många andra tillbehör. Bandy och ishockey är väldigt lika så vad skiljer egentligen sporterna åt?

Hur fungerar bandy?

I bandy möts två lag som vardera har elva spelare på planen. En bandymatch spelas på en isbana och på isbanan finns två mål. Alla spelare förutom målvakterna har en varsin klubba. Bandymatcher är 90 minuter lång och spelas i två halvlekar.

Grunderna i ishockey

I en ishockeymatch möts två lag på en isrink och varje lag har fem spelare och en målvakt på isen. Alla spelare inklusive målvakterna har en varsin klubba. Istället för en boll använder man i ishockey en puck och med hjälp av sina klubbor ska varje lag försöka göra mål. I ishockey spelar man tre perioder och varje period är 20 minuter lång.

Vad skiljer sporterna åt?

Till att börja med skiljer sig antalet spelare på planen mellan sporterna, i bandy har man elva spelare per lag på isen och ishockey har man sex spelare per lag. För det andra har alla en klubba i ishockey, vilket inte målvakterna har i bandy. Det tredje som skiljer de åt är matchernas längd och antalet perioder eller halvlekar.

Comments Off on Skillnaderna mellan bandy och ishockey

Filed under Bandy